Respectvolle afscheidsfotografie
Blijvende herinnering na een uitvaart
Beelden om te koesteren
Waardevolle herinneringen

Waardevolle afscheidsfotografie

Als afscheidsfotograaf leg ik de momenten en details van de uitvaart van een dierbare vast, met de nadruk op de liefde. Ik fotografeer een uitvaart met respect en ben gepast aanwezig. Altijd met oog voor detail: een prachtig bloemstuk, een kaars die door een nabestaande wordt ontstoken, een spontane knuffel van je kleine meid en die arm op je schouder.

“Miranda heeft een van de kwetsbaarste momenten van mijn leven in beeld gebracht: de uitvaart van mijn vader. Ik kan niets anders zeggen dan dat ze prachtige foto’s heeft gemaakt. Miranda was zowat onzichtbaar op de dag zelf, maar wat zijn de foto’s geweldig! Ik kan het iedereen aanraden om uitvaartfoto’s te laten maken en dan wel door Miranda.”

Ieder afscheid is persoonlijk en uniek. De meeste details ontgaan je in een tijd waarin je voornamelijk geleefd wordt. Je beleeft een afscheid vaak in een roes en maakt niet alles bewust mee. Een beeldreportage van de uitvaart geven je de kans om dierbare momenten op een rustig moment terug te kijken. Je bewaart zo de liefdevolle herinnering van een waardevol afscheid.


Werkwijze

Vooraf bespreken we jullie wensen en de uitvaart volledig door. Dit kan telefonisch, met de familie en ook met de uitvaartondernemer. We bespreken onder andere welke momenten jullie graag in beeld willen hebben. Dit kunnen momenten zijn zoals het sluiten van de kist, de condoleance, sprekers, aankomst op de rustplaats en het allerlaatste afscheid.

De gemaakte beelden geven een tastbare herinnering voor altijd en kunnen bijdragen aan de verwerking van het verlies. Binnen 1 week ontvangen jullie een preview van de beelden. Deze zijn via een online (beveiligde) link te bekijken. De complete reportage lever ik ook zo snel mogelijk.

Vervolgens gaan we aan de slag met de opmaak van het album: een tijdloos, professioneel album wat je altijd kunt bekijken wanneer daar behoefte naar is. Zonder dat de waardevolle, dierbare herinneringen vervagen. De gemaakte beelden geven je troost, je voelt de liefde weer en kunt daar kracht uit halen. Dat is de waarde van afscheidsfotografie.

“Wat een prachtige foto’s! Jij hebt kunnen vastleggen hoe wij het hebben beleefd. De slideshow wordt ook zo mooi gevonden door iedereen, alsof ze er toch een beetje bij zijn geweest.”

Tarief afscheidsfotograaf

Een uitvaart regel je zo nauwkeurig mogelijk, zodat je een waardig afscheid kunt geven. De mooiste bloemen, een eervolle auto, een hoogwaardige kist en de juiste aankleding van de plechtigheid. Na de uitvaart is dit er allemaal niet meer. Door het inhuren van een afscheidsfotograaf, blijft de herinnering tastbaar. De waardevolle beelden zorgen ervoor dat alles wat je met zoveel liefde hebt geregeld, zichtbaar blijft. Ze houden de herinnering tastbaar. Hierdoor kunnen de foto’s bijdragen aan de verwerking van het verlies.

Ieder afscheid is uniek en persoonlijk en dus vooral maatwerk. Hebben jullie speciale wensen of ideeën? Neem vrijblijvend contact met mij op.

basis

525
00
 • 3 uur fotografie
 • 50 digitale bestanden
 • slideshow
 • persoonlijke online galerij
 • album 20x20 cm | 15 spreads

standaard

625
00
 • 4 uur fotografie
 • 100 digitale bestanden
 • slideshow
 • persoonlijke online galerij
 • album 25x25cm | 15 spreads

uitgebreid

825
00
 • 6 uur fotografie
 • 150 digitale bestanden
 • slideshow
 • persoonlijke online galerij
 • album 30x30cm | 15 spreads

*Bovenstaande prijzen zijn geldig tot 31-12-2021

Inclusief:

*De online preview en fotogalerie zijn afgeschermd en voorzien van wachtwoord zodat ze alleen voor jullie te bekijken zijn. Foto’s worden niet zomaar zonder toestemming van nabestaanden online geplaatst.

De pakketten zijn uit te breiden naar wens. Bijvoorbeeld meerdere albums, of een ander formaat. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Het kan zijn dat er bij je uitvaartpolis een vrij te besteden budget beschikbaar is, welke bijvoorbeeld te gebruiken is voor een afscheidsreportage. Informeer hiervoor bij de begrafenisondernemer of verzekeringsadviseur.

Portfolio afscheidsfotografie

Hieronder een kleine impressie van een aantal uitvaarten die ik heb gefotografeerd.

De foto’s zijn zijn met toestemming van de betrokkenen geplaatst. Hier ben ik hen zeer dankbaar voor. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en bezwaar tegen publicatie hebben, stuur mij dan een kort berichtje. Ik zal de betreffende foto dan verwijderen.

Kan ik iets voor jullie betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.

Chat openen