Waardevolle foto's van een dierbaar afscheid

Beelden om te koesteren

Illustratie van logo Miranda van Assema Fotografie

Respectvol

Tijdens een afscheidsdienst of uitvaart ben ik niet onzichtbaar, maar altijd met respect en gepast aanwezig. Alle belangrijke details worden vooraf zorgvuldig besproken, zodat ik precies weet welke momenten belangrijk zijn en ik daarop kan anticiperen. Met een gerust hart kunnen jullie de dienst onbezorgd beleven met de mensen die je liefhebt, zonder te worden afgeleid door een fotograaf..

Illustratie van logo Miranda van Assema Fotografie

Professioneel

Een flinke dosis professionele bagage neem ik mee; niet alleen maak ik gebruik van professionele camera apparatuur en lichtsterke lenzen, in mijn nabewerking kan ik niet zonder professionele software, daarnaast zorg ik (direct bij thuiskomst) voor goede back-up van de beelden en is er gegarandeerd vervanging in geval van overmacht of ziekte. Tijdens het fotograferen maak ik geen gebruik van storende flitsers en beweeg mij geruisloos en discreet.

Illustratie van logo Miranda van Assema Fotografie

Authentiek

Mijn stijl qua fotografie? Vooral documentair ofwel journalistiek. Dat wil zeggen dat ik puur fotografeer zoals de situatie zich voordoet en met oog voor detail. Het resultaat? Een èchte reportage van het afscheid zoals deze is geweest. Het verhaal compleet inclusief belangrijke details. Waardevolle beelden om te koesteren.

Fotograaf tijdens een uitvaart, meer dan alleen fotografie

De week tijdens een overlijden tot na de uitvaart wordt vaak in een roes beleefd. Er is van alles wat geregeld en georganiseerd moet worden, vaak nog zonder dat je beseft wat er echt is gebeurd. Hierdoor krijg je het gevoel dat je deze dagen echt geleefd wordt. Pas na het afscheid komt er wat meer ruimte om terug te kijken en begint het besef meer binnen te dringen.

Met veel zorg en liefde wordt een uitvaart zo persoonlijk mogelijk geregeld, tot in de kleinste details. Doordat je deze periode vaak in een roes beleefd, kan het zijn dat je momenten en details uit het afscheid niet meer goed kunt herinneren. Beelden van een afscheid geeft je de mogelijkheid om hierop terug te kijken en de herinnering voor altijd te kunnen bewaren.

Mijn werkwijze als afscheidsfotograaf

Kennismaken

Tijdens de zoektocht naar een geschikte en goede fotograaf voor een (naderend) afscheid of uitvaartdienst, zijn er genoeg aanbieders met veel verschillende stijlen te ontdekken. Het is vooral belangrijk dat jullie een goede klik hebben met de fotograaf en jullie je op je gemak voelen bij hem of haar. Schroom daarom niet om (telefonisch) contact op te nemen zodat we elkaar leren kennen en de wensen bespreken. Het contact kan natuurlijk ook door de uitvaartondernemer worden gelegd.

Fotograferen

De dag van het afscheid. Vooraf is alles tot in de puntjes besproken en het draaiboek samen doorgenomen. Zo weet ik welke momenten, mensen en situaties belangrijk zijn en wat niet mag ontbreken in de reportage. Met een gerust hart kunnen jullie ongestoord het afscheid ervaren met alle dierbare mensen om jullie heen. Ondertussen zorg ik ervoor dat er een mooie beeldreportage wordt gemaakt om jullie een blijvende herinnering te kunnen geven.

Koesteren

De beelden zijn belangrijk binnen het rouwproces en daarom lever ik snel de beelden af. Binnen 1 week na het afscheid ontvangen jullie de slideshow, waarin het gehele afscheid in beeld is gebracht. Deelbaar met familie en vrienden, zodat jullie samen kunnen terugkijken. Een link naar de complete reportage met alle beelden, volgt niet veel later. Een album stellen we desgewenst samen op, zodat jullie ook iets tastbaars hebben. Waardevolle beelden om lang te koesteren.

In mijn agenda is altijd ruimte om een afscheidsreportage te plannen.
Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op om nader kennis te maken.

Illustratie van logo Miranda van Assema Fotografie

Een uitvaart, dat fotografeer je toch niet?

Het is inmiddels alweer ruim 18 jaar geleden dat de politie voor mijn deur stond met de boodschap dat mijn vriend was verongelukt. Onze wereld stortte in. De dagen erna werd ik geleefd en op de been gehouden door mijn familie en vrienden. Het afscheid bereidde we goed voor. Op de vraag van onze uitvaartleider of we ook foto’s van het afscheid wilde, keken we vreemd op. Een uitvaart, dat fotografeer je toch niet? Die tijd was het nog heel ongewoon. We hoefden er ook niet lang over na te denken, en deden het niet.

Het afscheid was prachtig en de zaal zat afgeladen vol. Zo vol, dat het niet paste en bezoekers op de gang via een beeldscherm mee moesten kijken. Dit hoorde ik tenminste achteraf, want ik had het niet gezien. Wat had ik daar graag foto’s van gehad.

Die vraag van de uitvaartleider bleef de jaren erna in mijn hoofd zitten, omdat ik steeds vragen kreeg hoe het precies zat met het afscheid. Achteraf had ik graag toch wat beelden gehad om deze vragen een plek te kunnen geven. Ik weet daarom hoe belangrijk foto’s zijn, en hoe waardevol het is om op een rustiger moment de beelden te kunnen terugkijken.

Foto’s maakt een verlies bespreekbaar en helpt tijdens een rouwproces. Je beleeft een afscheid vaak in een roes en maakt niet alles bewust mee. Een beeldreportage van de uitvaart geeft de kans om dierbare momenten op een rustig moment terug te kijken. Je bewaart zo de liefdevolle herinnering van een waardevol afscheid.

Wat fotografeer je precies?

Liefde. Er is nergens zoveel liefde als tijdens een afscheid.  
Als afscheidsfotograaf leg ik deze waardevolle momenten en andere details van een uitvaart vast. Ik fotografeer met respect en ben gepast aanwezig. Altijd met oog voor detail: een prachtig bloemstuk, een kaars die door een nabestaande wordt ontstoken, een spontane knuffel van je kleine meid of het schouderklopje van die verre vriend.

Portfolio afscheidsfotografie

Een kleine impressie van een aantal uitvaarten die ik heb gefotografeerd zie je hieronder.

De foto’s zijn zijn met toestemming van de betrokkenen geplaatst. Hier ben ik hen zeer dankbaar voor. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en bezwaar tegen publicatie hebben, stuur mij dan een kort berichtje. Ik zal de betreffende foto dan verwijderen.

Wil je vrijblijvend meer informatie over mijn werkwijze of heb je andere vragen? Schroom niet om contact op te nemen.

Meisje staat met haar beer naast haar moeder die spreekt op de uitvaart van haar man
Familie draagt kist het uitvaartcentrum binnen
Meisje houdt de hand van haar moeder vast tijdens de afscheidsdienst van haar oma
Moeder en haar dochter met een beer zingen voor de kist van hun man en vader tijdens de afscheidsdienst
Jongen in de armen van zijn vader samen met zijn knuffel tijdens de uitvaart van zijn opa.
Kinderen houden hun moeder stevig vast wanneer de kist met hun vader uit de rouwwagen wordt gehaald
Laatste schroef wordt zorgzaam vastgedraaid op de kist
Meisje steekt samen met de uitvaartondernemer een kaars aan tijdens de uitvaart van haar opa

Kan ik iets voor jullie betekenen?

Neem vrijblijvend contact op om nader kennis te maken.

Wat klanten zeggen...

Benieuwd naar de ervaringen van andere klanten? Een greep uit de recensies deel ik hieronder. Meer recensies lees je hier op deze pagina.

Rouwboeket met roze orchidee‘n op de kist tijdens de afscheidsdienst

Dankbaar

Enorm blij met alle prachtige beelden die Miranda heeft gemaakt tijdens de uitvaart. Ze was zeer gepast aanwezig, en het voelde ook prettig. Het contact via mail/app en telefoon hebben we als heel fijn ervaren, en de persoonlijke touch die zij overal aan heeft gegeven wordt erg gewaardeerd. De foto’s, slideshow en het fotoboek zijn een hele mooie naslag van de uitvaart, en helpen echt in het verwerkingsproces. Wij gunnen iedereen ‘een Miranda’ in zo’n verdrietige tijd.

Laatste hand op het mandje na het definitief afsluiten tijdens de afscheidsdienst van het stil geboren meisje

Authentiek

Heel erg bedankt voor de prachtige foto’s. We zijn er ontzettend blij mee, het zijn zulke dierbare herinneringen, hoewel het soms ook moeilijk is om ze te bekijken. We zijn ervan onder de indruk hoe je de momenten, emoties en sfeer zo authentiek hebt weten vast te leggen.

Met zorg wordt de kist in de rouwauto gedragen door de nabestaanden.

Dierbare herinneringen

Miranda heeft eens van de kwetsbaarste momenten van mijn leven in beeld gebracht: de uitvaart van mijn vader. Ik kan niets anders zeggen dan dat ze prachtige foto’s heeft gemaakt. Miranda was zowat onzichtbaar op de dag zelf, maar wat zijn de foto’s geweldig! Ik kan het iedereen aanraden om uitvaartfoto’s te laten maken en dan wel door Miranda.

Tarieven Afscheidsfotografie

Benieuwd naar de tarieven voor het laten maken van een afscheidsreportage? Hieronder vind je een overzicht van mijn pakketten.

Vooraf bespreken we jullie wensen en de uitvaart volledig door. Dit kan telefonisch, met de familie en ook met de uitvaartondernemer. We bespreken onder andere welke momenten jullie graag in beeld willen hebben. Dit kunnen momenten zijn zoals het sluiten van de kist, de condoleance, sprekers, aankomst op de rustplaats en het allerlaatste afscheid.

Elk afscheid is anders en natuurlijk ook maatwerk. Zijn jullie specifieke wensen of ideeën? Bespreek ze vooral!

vanaf

250
00
 • 1 uur fotografie
 • persoonlijke online galerij
 • ZONDER album

compleet

895
00
 • tot 4 uur fotografie
 • slideshow binnen 1 week
 • persoonlijke online galerij
 • album 20x20cm | 20 spreads
geliefd

uitgebreid

1150
00
 • tot 8 uur fotografie
 • slideshow binnen 1 week
 • persoonlijke online galerij
 • album 25x25cm | 20 spreads

Inclusief:

*De online preview en fotogalerie zijn afgeschermd en voorzien van wachtwoord zodat ze alleen voor jullie te bekijken zijn. Foto’s worden niet zomaar zonder toestemming van nabestaanden online geplaatst.

De pakketten zijn uit te breiden naar wens. Bijvoorbeeld meerdere albums, of een ander formaat. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Het kan zijn dat er bij je uitvaartpolis een vrij te besteden budget beschikbaar is, welke bijvoorbeeld te gebruiken is voor een afscheidsreportage. Informeer hiervoor bij de uitvaartondernemer of verzekeringsadviseur.

Illustratie van logo Miranda van Assema Fotografie

Hoi! Ik ben Miranda!

Leuk om je te ontmoeten! Mijn grote passie is fotografie. Ik hou van kleurrijke beelden met een lekker contrast. In het leven geniet ik van de kleine dingen, ben enthousiast, vrolijk, positief en hou van een heerlijke dosis gezonde humor.

Naast fotograferen ben ik heel graag buiten te vinden, dagelijks een mooie wandeling met onze honden Zahra & Zhiva of een pittige les bootcamp.  Samen met mijn vriend Marcel wonen wij in Medemblik. Mijn werkgebied beperkt zich niet alleen tot Noord Holland, maar ik ben in heel Nederland actief. Lees hier meer over mij.

Meer informatie?

Heb je vragen over mijn reportages, werkwijze of wil je weten of ik beschikbaar ben? Neem dan vrijblijvend contact via onderstaande button of bel/app naar 06 – 242 514 42.