Natalie & Rick | Trouwen in 't Kerkhuys in Spanbroek

Trouwen in Corona tijd

19 juni 2020 | Trouwdag van Natalie & Rick.
Alles was zo goed als gepland en geregeld; een mooie bruiloft compleet met groots afsluitend feest met veel familie en vrienden. Toen kwamen de Corona maatregelen... Ze besloten zich hierdoor niet uit het vuur te laten slaan en gewoon te gaan trouwen! Wel werd de indeling van de dag aangepast, de gastenlijst ingekort en het feest verplaatst naar volgend jaar. Ondanks alles was het een ontzettende mooie dag! Een kleine impressie: 

Bruid bij de kapper in spanbroek
Bruid bij de kapper in spanbroek

Voor Natalie start de dag in haar ouderlijk huis, bij haar moeder. Terwijl haar moeder aan de koffie zit en meegeniet van het tafereel, is de kapster druk aan het werk om het haar van Natalie in te vlechten en de sluier aan te brengen.

vader van bruidegom laat zien hoe je een stropdas strikt

Terwijl de kapster druk bezig is met het haar van Natalie, is Rick ondertussen ook bezig met de voorbereidingen. Hij doet dit in het huis van zijn ouders, in Obdam. Omdat Natalie en Rick gekozen hebben voor een 2e fotograaf, kon mijn collega Martine deze momenten vastleggen bij Rick. Dit maakt het verhaal van hun trouwdag echt compleet!

kapper styled bruidskapsel met haarlak

De finishing touch van het bruidskapsel. De kapster sprayt er wat haarlak overheen zodat het mooi gestyled blijft zitten tijdens de trouwdag.

bruid doet visagie

Detailfoto's van de voorbereidingen mogen niet ontbreken in de reportage.

moeder bruidegom helpt met manchetknoop
moeder helpt zoon met stropdas op zijn trouwdag

Terwijl Natalie bezig is met haar make-up, helpt de moeder van Rick hem met het dichtknopen van zijn overhemd en het stroppen van zijn stropdas.

bruidsmeisje geeft duim
zus helpt met inrijgen veter in trouwjurk

Het bruidsmeisje is helemaal te spreken over de jurk en geeft een dikke duim. Terwijl de zus van Natalie helpt met het dichtknopen van de jurk. Even een lastig klusje, het inrijgen van deze satijnen veter. Maar als hij eenmaal zit maakt het de jurk prachtig af! 

moeder bruid bekijkt trouwjurk van haar dochter
bruidegom stapt op fiets op bruid te halen
bruidegom vertrekt vanaf ouderlijk huis om zijn bruid op te halen met een bakfiets

Terwijl de jurk met alle zorgvuldigheid wordt dichtgeknoopt, stapt Rick een dorp verder alvast op de bakfiets om naar Spanbroek te fietsen en Natalie op te halen. Zodra hij wegfiets wordt hij liefdevol uitgezwaaid door zijn ouders. 

bruid trekt trouwschoen aan
first look bruidspaar

Dan is daar het moment van jullie 'First Look'. Je bent net klaar, schoenen aan. De deurbel gaat. Vol spanning doe je open en bewonderen jullie elkaar voor het eerst.

bruid neemt bruidsboeket in ontvangst, haar moeder kijkt toe

Je neemt het bruidsboeket in ontvangst terwijl op de achtergrond je moeder zichtbaar trots meegeniet van dit dierbare moment.

bruidegom tilt bruid in bakfiets
moeder loopt trots naast haar dochter als bruid
wat hangt daar voor veter onder die jurk

Die inrijgveter van je trouwjurk, even een werkje om hem goed in te rijgen wat je zus perfect heeft gedaan. Maar er hangt nog iets tussen je benen, even checken of dat wel helemaal goed gaat...

verliefd knuffelend bruidspaar

We nemen even de tijd voor een korte fotosessie. Eerst in de achtertuin, met ook de familie en getuigen. Daarna rijden we alvast naar 't Kerkhuys in Spanbroek, waar we rondom de kerk enkele beelden maken.

bruidspaar wandelt verliefd in een parkje
zwart wit foto van een zoenend bruidspaar met haar sluier in de wind
bruidspaar met amstel bakfiets
creatief trouwportret bij kerk in spanbroek
bruidspaar drinkt biertje arm in arm

Na de fotoshoot is het tijd voor de lunch en natuurlijk de eerste proost foto samen met een Amstel biertje!

nog even samenzijn voor de ceremonie terwijl iedereen al weg is

Terwijl de familie en jullie getuigen al op weg zijn naar 't Kerkhuys, waar de trouwceremonie plaatsvindt, ontspannen jullie je nog even met een sigaretje en een biertje.

bruidegom tilt bruid in bakfiets
bruidspaar vertrekt naar 't kerkhuys in spanbroek met de bakfiets

Het is zover! Nick tilt zijn bruid Natalie in de Amstel bakfiets en samen vertrekken ze vanaf het ouderlijk huis van Natalie naar 't Kerkhuys in Spanbroek.

bruidspaar wordt gefotografeerd door plaatselijke krant de kogge

Bij aankomst op het plein van de kerk, worden Natalie en Rick enthousiast ontvangen door bekenden en genodigden. Daarnaast is ook de fotograaf van de plaatselijke krant 'de Kogge' aanwezig. Want sinds de uitbraak van Corona, zijn Natalie en Rick het eerste bruidspaar wat trouwt in de kerk. En dat is voorpagina nieuws! 

bruidspaar loopt naar ingang van de kerk
bruidspaar loopt kerk binnen en ambtenaar ontvangt hen

Nadat de Amstel bakfiets veilig is neergezet, lopen zij samen hand in hand naar de ingang van de kerk. Bij de deur staat de ambtenaar van de burgelijke stand het bruidspaar al op te wachten.

bruid doet haar sluier af in de kerk

Natalie wordt weggegeven door haar broer, en doet haar sluier af zodra ze weggegeven is aan Rick.

emoties bij de bruid tijdens ceremonie
toespraak van de ambtenaar tijdens ceremonie laat de bruid lachen

Emoties tijdens een trouwceremonie zijn er altijd. Soms even een traantje wegpinken, maar later weer heerlijk lachen om iets grappigs tijdens de toespraak van de ambtenaar.

ringen liggen op beide handen van het bruidspaar

Voordat de ringen dan echt bij elkaar om de vingers geschoven mogen worden, liggen ze nog even op jullie handen tijdens de trouwceremonie.

het bruidspaar kust elkaar na het ja-woord

En dan mag er gekust worden! 

na de ceremonie loopt het bruidspaar de kerk uit onder luid applaus

Na een mooie, liefdevolle trouwceremonie, waarin jullie elkaars trouwbeloften uitspraken naar elkaar, een traantje wegpinkten en ontzettend hebben gelachen samen met de aanwezigen, lopen jullie, onder luid applaus, hand in hand naar buiten.

bruidspaar snijd samen de bruidstaart aan
bruidskinderen binden lege bierblikjes achter de bakfiets

Terwijl het bruidspaar binnen geniet van de bruidstaart die zojuist is aangesneden, zijn de neefjes met hele andere dingen bezig. Een flinke tijd hebben zij lege blikjes Amstel bier gespaart, en geregen om nu achter de Amstel bakfiets te knopen. Met zorg wordt de slinger uit de knoop gehaald en vastgebonden achter de fiets.

bruidskinderen knopen blikjes bier achter de fiets en halen ze uit de knoop
bruid op haar blote voeten na de trouwceremonie
blote voeten van de bruid naast het wiel van de bakfiets

Op een zomerse trouwdag als deze in Juni, kan na de ceremonie de schoenen best uit en gewoon heerlijk verder op blote voeten.

bruidegom tilt zijn bruid in de bakfiets familie maakt foto's met hun mobieltjes

Na de trouwceremonie in 't Kerkhuys tilt Nick zijn bruid weer in de Amstel bakfiets, en met een big smile fietst hij door Spanbroek naar hun huis in Obdam.

bruidspaar fietst weg met lege bierblikjes achter de bakfiets
bruidspaar fietst door polder landschap

Met bulderend geluid van de lege blikjes Amstel bier fietsen zij samen door de polders van West Friesland en trekken een hoop bekijks.

bruidspaar haalt kratje amstel bier bij de dekamarkt in obdam

Bij de plaatselijke Dekamarkt in Obdam maakten zij even een tussenstop. Want als je favoriete bier in de aanbieding is, waarom dan niet even op je trouwdag een (extra) kratje halen? Heerlijk dit soort spontane acties!

bruidspaar wordt overgooit met rijst
als er met rijst wordt gegooid dan vind je dat overal in je trouwjurk

Bij aankomst thuis staat iedereen al vol verwachting te wachten en worden jullie onthaald met een flink pak rijst! Dit vind je dan ook overal in je trouwjurk terug.

bruidegom tilt zijn bruid uit de bakfiets
bruidspaar proost met amstel bier op hun trouwdag

Proost op jullie huwelijk! De borrel kan beginnen. Aanpast door de Corona maatregelen, een kleinere borrel met een kleiner gezelschap maar zeker niet ongezellig!

een bruid met slippers tijdens het feest op haar bruiloft
bruidspaar hangt vlag uit bij hun huis

En natuurlijk moet ook de vlag uitgehangen worden aan de gevel van het pasgekochte huis.

bruidspaar huppelt hand in hand samen weg

Samen huppelend, hand in hand. Een heerlijk blij en gelukkig, pasgetrouwd bruidspaar! Ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe!

- - -

Enthousiast?

Check snel of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum!

Adresgegevens

Miranda van Assema Fotografie

Kaasdragersgilde 2
1671 RE Medemblik

E-mail: info@mirandavanassema.nl
Tel: 06 - 242 514 42

KvK: 60395087
BTW: NL002122286B60

Aangesloten bij

Menu