Over mij
Miranda van Assema

Foto: Martine van der Voort

Hoi, ik ben Miranda

Als fotograaf leg ik graag het echte leven vast op een ongedwongen en spontane manier. Niets geposeerd of in scene gezet, maar puur zoals het is. Authentiek, eerlijk en echt. Ik word er blij van wanneer ik een mooie, kleurrijke beeldreportage af kan leveren van dierbare momenten. Met daarin beelden die je voelt, beelden die een verhaal vertellen; een waardevolle herinnering.

Don’t shoot what it looks like, shoot what it feels like – David Alan Harvey

zelfportret miranda van assema fotografie

Wie is de fotograaf achter de camera? Mensen omschrijven mij als enthousiast, vrolijk, positief en af en toe een beetje gek. Ik hou van een gezonde dosis humor.

Mijn de dag kan niet beginnen zonder eerst een goede bak koffie. Goede, lekkere zwarte koffie van vers gemalen bonen. Daarna begin ik de dag graag eerst met een heerlijke wandeling met onze hond Zahra in de frisse ochtend.

Wat je van mij moet weten?
Naast mijn autorijbewijs heb ik ook al jaren een motorrijbewijs en een motor. Bij mooi weer pak ik dan ook graag mijn motor en dus kan het zomaar zo zijn dat ik op de motor kom naar jullie shoot.

Waar ik niet zonder kan, zijn mijn dr. Martens schoenen. Deze draag ik al zolang ik mij kan herinneren, en heb dan inmiddels ook al meerdere paar versleten in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Ik ben een groots fan van Pearl Jam (een band uit de jaren ’90). Maar dan ook echt fan… Fan van ’t eerste uur, als 13 jarig meisje hingen de posters boven mijn bed. Lid van de fanclub en in de (nu digitale) rij liggen om de best mogelijke kaarten te bemachtigen zodra er een concert is.

Ik woon samen met mijn vriend Marcel in Medemblik, op een prachtige plek met mooie tuin. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn in onze tuin en heb ook een moestuin(tje).

Ik kan genieten van een heerlijk glas wijn of een koud biertje. Borrelnoten zijn mijn ‘guilty pleasure’ en kan ik op elk moment eten. Chocolade ben ik ook gek op, vooral Tony Chocolony Karamel Zeezout.

Naast mijn werk als Documentair Levensfotograaf fotografeer ik ook honden in mijn studio en buiten in een natuurlijke omgeving. Meer hierover kun je lezen en bekijken op mijn andere website www.kynophotography.com

Ik ben vooral werkzaam in Noord Holland; Medemblik, Hoorn, Amsterdam, Zaandam maar ook daarbuiten. Heb je interesse in een shoot? Neem vrijblijvend contact op, ik maak graag kennis met jullie!

Tot snel!

Liefs,
Miranda